nadji restoran
SvetRestorana.rs

Aktuelnosti i promo tekstovi

Hrana za dobro raspoloženje

Hrana za dobro raspoloženje

27.03.2018

Stres je svuda oko nas: finansijska kriza, računi koji neumoljivo stižu, cene koje rastu, neizvesnost zaposlenja, promašene romanse, problemi sa decom, neljubazni ljudi itd. U stresnim situacijama poremetimo ishranu pa jedemo…

Saznaj više
Šta je BUREK, a šta pita

Šta je BUREK, a šta pita

02.10.2017

Burek je sastavni deo naše gastronomske kulture. Ako je prema tradiciji jede se kao užina, mada ga mlađa populacija često konzumira kao sredstvo za utoljavanje gladi pri povratku iz izlaska i delotvoran lek posle burne noći. Svima…

Saznaj više
Plava traka ili Blue ribbon - Cordon bleu

Plava traka ili Blue ribbon - Cordon bleu

04.09.2017

Više naziva za jedno jelo, čiji detaljan opis sastojaka u meniju morate da pročitate. Postoji veoma dosta varijacija, ali jedino je sigurno da ćete u tanjiru dobiti pohovano meso sa sirom. Originalna cordon bleu šnicla vodi…

Saznaj više
Tajna vina - da "zavirimo" malo!

Tajna vina - da "zavirimo" malo!

28.08.2017

Vino je alkoholno piće, proizvod potpunog ili nepotpunog vrenja alkohola svežeg grožđa ili njegovog soka. Vino sadrži različite koncentracije alkohola (9-15 vol %), a sadrži i izvestan broj mineralnih sastojaka, uglavnom soli natrijuma…

Saznaj više
Kako birate muziku u Vašem objektu?

Kako birate muziku u Vašem objektu?

08.08.2017

Odabrati pravu muziku u kafiću, restoranu ili nekom drugom ugostiteljskom objektu pravo je umeće za vlasnike, menadžere ili osobe zadužene za ovaj deo poslovanja. Ugostiteljski objekat treba da bude jedna zaokružena celina od uređenja…

Saznaj više
Otvarate restoran, evo malo pomoći (nastavak)!

Otvarate restoran, evo malo pomoći (nastavak)!

28.07.2017

4. Nema posla bez dobre promocije Svakog dana bombardovani smo informacijama. Neka vaša bomba odjekne i bude primećena. Obavezno izgradite plan za marketing vašeg restorana, planirajte sredstva koja mislite da uložite i bacite…

Saznaj više
Otvarate restoran, evo malo pomoći!

Otvarate restoran, evo malo pomoći!

28.07.2017

Analiza tržišta i postavljanje realnih ciljeva će Vam pomoći da izaberete dobar koncept poslovanja, donesete dobre poslovne odluke i uživate u uspešnom ugostiteljskom poslovanju. Kao rezultat nepoznavanja poslovanja,…

Saznaj više
Apsint - Zelena Vila

Apsint - Zelena Vila

24.07.2017

Apsint je gorki liker koji se proizvodi od anisa, pelina, šećera i još mnogočega, a sadrži i do 72 posto alkohola i još neke supstance. Švajcarcima je aperitiv i nacionalno piće.  Ovo alkoholno piće…

Saznaj više
Lubenica ili dinja, može?

Lubenica ili dinja, može?

17.07.2017

Dinje i lubenice imaju preko 90 posto vode, a pored nje i neke veoma korisne sastojke, minerale i vitamine. Zato ih je zaista zdravo jesti, pogotovo preko leta. Lubenica je poreklom iz Afrike, tačnije područja oko pustinje…

Saznaj više
Krofna - kako to slatko zvuči!

Krofna - kako to slatko zvuči!

14.07.2017

Krofne, u različitim varijantama, postoje već vekovima. Još od antičke Grčke i Rima pržene su trake od testa i služene sa medom ili sosom od ribe, a u Srednjem veku su loptice od testa umakane u šećerni sirup.  Ovaj…

Saznaj više
Metaksa - vrhunski brandy

Metaksa - vrhunski brandy

10.07.2017

Prepoznata kao nacionalno grčko piće Metaksa „predstavlja duh cele regije, svaka njena kap odražava svoje talente i strast za životom”. Istorija ovog pića vraća nas 5 000 godina u prošlost, kada su Grci počeli da…

Saznaj više
Mediteranska kuhinja - zdravlje sa uživanjem

Mediteranska kuhinja - zdravlje sa uživanjem

03.07.2017

Brojna istraživanja  potvrdila su dugovečnost stanovništva koje se hrani mediteranskim načinom ishrane. Istim istraživanjima, potvrđeno je da stanovnici južnog dela Europe puno ređe obolevaju i umiru od…

Saznaj više
Pobedite vrućinu

Pobedite vrućinu

30.06.2017

Pre nekoliko dana nam je došlo leto, a sa njim toplo vreme i vrućine, koje ljudi uglavnom teže podnose. Verovatno najlakši način da izbegnete vrućine je da ostanete u zamračenom stanu ili kući, upalite klima-uređaj i ne…

Saznaj više
Palačinke - poslastica za svačiji ukus

Palačinke - poslastica za svačiji ukus

26.06.2017

Palačinke, vafle i američke palačinke  – tri forme sličnog ukusa, tri sjajne podloge za poigravanje sa slatkim i u slanim prilozima i nadevima. U Škotskoj su drop scones, a u Aziji dadar gutung (Indonezija) i bao bing…

Saznaj više
Vinjak, a možda je i "Cognac"?

Vinjak, a možda je i "Cognac"?

23.06.2017

Vinjak je jedno od najpoznatijih alkoholnih pića na ovim prostorima i nezaobilazni je deo aperitiva na svim slavljima. Iako ga većina tako pije, ima i onih koji vole da uživaju u njegovim čarima i nakon dobrog obroka. Ali bez obzira na…

Saznaj više
Šljivovica - osnovno znanje!

Šljivovica - osnovno znanje!

19.06.2017

Obavezan gost na svakom srpskom slavlju, pravljena u kazanima starih majstora, šljivovica je rakija sa kojom se u Srbiji nazdravlja, a sve prema izreci Samjuela Džonsona: „ Claret je piće za dečake, porto je za…

Saznaj više